2012. november 2., péntek

Szász búza kenyér

Az én verziómban.Én tettem bele 20 dkg öregtésztát.És rétes lisztet is.Nagyon finom .ropogós héjú kenyér lett.cserepezők is szépen meglátogatták .Pedig nekem eddig azt elkerülték amibe tejet tettem.Vagy azoknak a héja puha lett.Egy szeletke belőle.

20 dkg öregtészta
30 dkg sima liszt
20 dkg rétes liszt
1 evő kanál liba zsir
2 kávés kanál só
2.5 dl tej
1.5 dkg élesztő

Szépen  a gépbe pakoltam.Mikor kész lett át tettem a tálba és hagytam duplájára kelni.
Utána formáztam .be vágtam két helyen .és megint kelesztettem .
A jénainak a tetejét belülről lespricceltem vízzel.Igy gőzben sült.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem .



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails