2011. december 1., csütörtök

Pulyka húsi vörösboros szilvamártással


A novemberi vidék ízében van a recept.Nagyon sok jó van benne.azt hiszem még egy párat ki fogok próbálni.
Pulykamell ír de én filézett combot vettem hozzá.és aburgonyafánkból ki hagytam a mazsolát.
Nagyon finom ,azt hiszem a karácsonyi menüben bent lesz.

80 dkg pulykamell/comb/,só,olaj.4 körte.méz
mártáshoz:2 ek cukor,2dl félédes vörös bor,20 dkg szilvalekvár,40 dkg szilva/mirelit is lehet/egész fahéj,1 kanál vanilia puding

burgonyafánkhoz:50 dkg burgonya,1 ek vaj.2 tojás,25 dkg liszt,1 kis kanás sütőpor.4 ek mazsola

A mártáshoz a cukrot szárazon karamellizáljuk.Amikor aranybarna hozzáadjuk a vörösbort,majd 1-2 percetvárunk mig az alkohol elillan.Kavargatva hozzáadjuk.a szilvalekvárt.majd mehet bele az egész fahéj.egy csipet aó.felengedjük 1-2 dl vízzel,majd ha felforrt,bele dobjuk a szilvát.Forraljuk egy.két percet és besűrítjük a vízzel elkevert vanilia pudinggal.

Megmossuk a körtéket,kis talpakat vágunk nekik,Letekerünk 4 darab alufoliát.beletesszük egyenként a körtéket.és egy kanál mézet csurgatunk rájuk..becsomagoljuk.Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

A burgonyfánkhoz
meghámozzuk a krumplit.sós vízben megfőzzük.áttörjük.Amikor langyos hozzáadjuk a vajat,tojást,lisztet sütőport.beledolozzuk a mazsolát.Diónyi gömböket formázzunk és bő olajban kisütjük .

A húst szeletekre vágjuk.enyhén klopfoljuk sózzuk és egy kevés olajon kisütjük.

4 megjegyzés:

egycsipet írta...

Jól hangzik, tényleg érdemes karácsonyra is menteni a receptet! :)

Petra írta...

Megfogtál! :)

margit2 írta...

Igen, ez ünnepi étel lehet! Tetszik! :-)

tücsi írta...

Ez egy igazi karácsonyi recept. Nagyon jól néz ki, és jól hangzik.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails